Vyberte si priemyselné farby s vysokou odolnosťou

Priemyselné farby – kvalita, odolnosť a široký výber odtieňov

Priemyselné farby patria do kategórie špecifických náterov, ktoré musia spĺňať predpoklady na kvalitu i odolnosť. So širokým využitím v rôznych oblastiach priemyslu máte na výber medzi priemyselnými farbami tekutými a priemyselnými farbami práškovými. O vhodnosti použitia konkrétneho typu priemyselných farieb i o spôsobe aplikácie vám radi poradíme.

Medzi priemyselné farby sa zaraďujú alkydové farby, epoxidové farby, akrylátové farby i polyuretánové farby. Tieto druhy priemyselných farieb sa rozlišujú na základe zloženia a rozdiel je i v spôsobe aplikácie či metódach využitia. Každý typ priemyselných farieb má špecifické vlastnosti, pričom ich vysokú kvalitu a odolnosť vám garantujeme. Samozrejmosťou je i jednoduché nanášanie a dlhoročná výdrž priemyselných farieb od renomovaných výrobcov z našej ponuky.

Farba
Farba

Ako si vybrať priemyselné farby?

Priemyselné farby vyberajte na základe individuálnych potrieb vášho pracoviska či miesta, na ktorom budú využívané. Zvážiť treba všetky faktory, ktoré budú na náter z priemyselných farieb pôsobiť, ako napríklad vlhkosť, teplo, zvýšená prašnoť či pôsobenie vonkajších vplyvov počasia – najčastejšie dopadajúceho silného slnečného žiarenia, dažďu či vetra.

Priemyselné farby vám ponúkame v rôznych farebných odtieňoch, ktoré je možné prispôsobiť vašim preferenciám. Okrem klasických odtieňov, ako napríklad najčastejšie používanej čiernej a sivej priemyselnej farby či bielej priemyselnej farby, je možné pripraviť i rôzne iné farebné odtiene – tmavé či svetlé. Samozrejmosťou sú i matné a lesklé prevedenia priemyselných farieb.

Aké sú rozdiely medzi jednotlivými typmi priemyselných farieb?

Nie všetky priemyselné farby sú rovnaké. Základom alkydových priemyselných farieb sú alkydové živice – modifikované polyméry kyselín a alkoholov. Sú typické rýchlym zaschýnaním a vysokou odolnosťou, takže čoraz častejšie nahrádzajú i olejové farby. Epoxidové farby sú zas známe najmä ako dvojzložkové laky a tmely. Polyuretánové farby obsahujú plasty – polyméry, ktoré zabezpečujú vysokú odolnosť voči vonkajším vplyvom a používané sú i na strechy a drevené či železné konštrukcie.

Akrylátové farby obsahujú akrylátové polyméry a môžu byť riedené vodou i organickými rozpúšťadlami, vďaka čomu lepšie odolávajú vplyvom počasia. S výberom priemyselných farieb, ale aj exteriérových fariebinteriérových farieb a čistiacich prostriedkov HG pre vaše potreby vám radi a ochotne poradíme. Neváhajte nás kontaktovať.

Farba